Insectenhotel

InsectenhotelHet Insectenhotel

Een leuke aanwinst voor de dierenweide is het insectenhotel die mede mogelijk gemaakt is door de Theo Thijssenschool uit Boven Pekela.

Hieronder volgt een artikel uit: Het Streekblad.

Schooljeugd Pekela bouwt insectenhotel

schooljeugd-bouwt-insectenhotelNIEUWE PEKELA – Twaalf leerlingen van de Theo Thijssenschool uit Boven Pekela en hun juf hebben woensdagmorgen een insectenhotel gebouwd op de dierenweide in Nieuwe Pekela.

Op een door een bestuurslid van de weide gelast frame maakten ze van takjes, strootjes, bamboe, schijfjes van boomstammen en metselstenen met gaatjes allerlei gangetjes, kleine looppaadjes, holletjes, doorgangetjes en nestjes voor torretjes, bijen, hommels, kevertjes en meer van dit soort beestjes (zie foto).

Dierenweide

De leerlingen hopen dat de diertjes zich hier zullen nestelen. Het hotel krijgt een vaste plek op de dierenweide. Er omheen komt een perk met bloeiende planten. Zo kunnen bijen en kevertjes ’s morgens vanuit hun slaapplaats direct aan het ‘ontbijt’.

Voor het insectenhotel heeft de Theo Thijssenschool vorige herfst actie gevoerd. Alle leerlingen maakten tekeningen en schilderijen die aan familieleden, buren en kennissen werden verkocht. Totaal werd 168 euro bij elkaar gehaald. (Bron: Het Streekblad door Arjan Brondijk op 23-05-2014)

Foto’s van het insectenhotel