Blauwe Pauw

PauwNatuurlijk hoort de pauw niet te ontbreken in een park. In onze park liepen een haan en twee hennen. Wij zijn momenteel op zoek naar een nieuw stel! Vooral in het voorjaar en in de zomer is het mannetje in de ochtend en tegen de avond goed te horen.

De blauwe pauw komt van oorsprong voor in India en op Sri Lanka, maar wordt vrijwel over de hele wereld succesvol gehouden en gefokt. Het zijn alleseters die zich voeden met zowel insecten, slakken en wormen als bessen en zaden. Hoewel ze de grootste tijd op de grond doorbrengen, kunnen ze als het nodig is vliegen. Ze overnachten meestal op een boomtak of in een struik. Het verschil tussen de geslachten is erg duidelijk; de mannelijke dieren hebben pronkveren (sleep), die ze uitzetten tijdens de balts. Daarnaast is hun voorlichaam felblauw van kleur. De vrouwtjes zijn bruinachtig.