Jubilerende Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela bestaat 10 jaar

Jubilerende Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela bestaat 10 jaar

Jubilerende dierenweideAl weer 10 jaar zorgt een groep enthousiaste Pekelders (Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela) er voor dat er bij de Dierenweide Nieuwe Pekela in het Burgemeester Boekhovenpark volop te genieten valt van verschillende diersoorten in een mooie parkomgeving.

Tien jaar geleden werden er drastische bezuinigingen door de gemeente Pekela ingevoerd waardoor de dierenweide dreigde te verdwijnen. Een groep Pekelders heeft zich georganiseerd en een stichting gevormd. De Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela is na 10 jaar nog steeds een levendige club van dierenliefhebbers. De vrijwilligers zorgen er voor dat het park met de dieren alle aandacht krijgen die ze verdienen. De dierenliefhebbende Pekelders zijn ook enthousiast, er komen rond de 10.000 bezoekers per jaar.

enthousiaste vrijwilligersDe stichting heeft een groot aantal veranderingen en verbeteringen doorgevoerd. De weide ligt er tiptop bij. Door de regelmatig gehouden vrijwilligersactiviteiten wordt er steeds opgeschoond en vernieuwd. Recent is een mooi insectenhotel geplaatst en is om de hooiruif het een en ander verbeterd.

Regelmatig worden de dieren aangevuld en blijft de diversiteit van dieren groot.

Doel

Door de grote belangstelling en de enthousiaste vrijwilligers is het belang van de Dierenweide onomstotelijk bewezen. De Dierenweide voorziet in een behoefte om kinderen en ouderen in contact te brengen met dieren en dierenverzorging. De parkomgeving zorgt er voor dat elk bezoek een beleving is; grote diversiteit van dieren, goede zichtbaarheid en prachtige parkomgeving. Via educatieve projecten wordt de natuurbeleving aangemoedigd en verdiept. Uiteindelijk levert dit meer begrip en respect op voor de dieren en de dierenverzorging.

Bedankt

Alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers en de gemeente Pekela worden bedankt voor hun bijdrage. De steun blijft nodig om te zorgen voor het dierenwelzijn, de dierenverblijven en de Dierenweide als geheel. Blijf alstublieft de dierenweide steunen in de toekomst voor nog jaren dieren- en bezoekersplezier.

Activiteiten

Volg ons op onze Facebookpagina; Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela en onze website; www.dierenweidenieuwepekela.nl voor al onze activiteiten rondom ons 10 jarig jubileum.

Veul haail en zegen

Ook in het nieuwe jaar zien we u graag terug in een mooie dierenweide met gezonde dieren.
Rest ons nog u een gelukkig nieuwjaar (uiteraard in het Gronings) te wensen:

Veul Haail en Zegen!