Rienk van der Velde onthult Ons Parredieske bij Dierenweide

onthullingNIEUWE PEKELA – Woensdag is in het Boekhovenpark aan de Beukenlaan in Nieuwe Pekela het Project Konijnenburcht van de Stichting Dierenweide Nieuwe Pekela officieel geopend. Wethouder Jaap van Mannekes en Rienk van der Velde onthulden de naam van het dierenverblijf: Ons Parredieske. Rienk die in groep 6 van cbs Groen van Prinsterer zit, heeft deze naam bedacht.

Met de opening wordt een periode van 2 jaar bouwen door de vrijwilligers van de Stichting afgesloten. Het project is financieel mogelijk gemaakt door bijdragen van Leader (Provincie Groningen), de Rabobank Stad en Midden Groningen, Acantus en een groot aantal plaatselijke ondernemers.

Bij de opening zijn de leerlingen van 3 basisscholen uit Nieuwe Pekela nadrukkelijk betrokken. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 zijn aanwezig geweest bij de opening. Zij hebben ter gelegenheid van de opening ballonnen opgelaten.

De leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 hebben zich bezig gehouden met het bedenken van een naam voor het onderkomen. (Bron: Prachtig Pekela 10-10-2012)